Rólunk

 

A jegyes- és esküvői fotózásokon együtt dolgozunk. Két fotós, két látásmód: így lesz kerek a fotóanyag, amit nagy szeretettel adunk át Nektek.

Gondoltuk, szakítunk a hagyományos bemutatkozással, ahol elmondanánk, hogy már fényképezőgéppel a kezünkben születtünk, meg hogy egy csomó rokonunk fotós volt és híres kiállításokkal büszkélkedhet, meg milyen diplomáink és szakvizsgáink vannak,  hogy milyen szuper gépekkel fotózunk….Inkább írunk pár gondolatot egymásról.

Galló Kriszta

Mindig is vonzottak a nem hétköznapi emberek, a különlegesek, a jó értelemben különcök. Azt gondolom, művész és alkotó ember ilyen legyen.

Kriszta első látásra teljesen normális, sőt másodikra és azután is, de elképesztő dolgokra képes. Főleg ha fényképezőgép van a kezében. Megszállottság? Igen, abszolút. Ha fotózunk, nincs éhség, nincs szomjúság, ötletelés van, instruálás, kreatívkodás, alkotás.

A női lélek minden rezdülését használja, néha meg is lepődöm, húúú micsoda fotók…

Az esküvő fotózás magas szakmai felkészültséget igényel. Elkapni a pillanatokat, jól exponálni mindenféle fényviszonynál. Ami egyedivé teszi Kriszta fotóit, az pedig a kompozíció, a vágás, és nem utolsósorban a letisztult, szellős, pasztell, színes utómunka.

Stílusjegyei  lágyak, nőiesek, semmi durva, erőltetett nincs benne. Mesét sző a képekből, finoman, kedvesen és olyat alkot, amit mástól még nem láttam.

Sokat beszéltünk róla, hogy kettőnk stílusát hogyan tudjuk összefésülni.. Ez leginkább úgy működik, hogy meghagyjuk mindenkinek a saját kreativítását, de többé-kevésbé az egyes anyagoknál ma már mindketten készítünk lágyabb és kontrasztosabb képeket is, hogy kerek és változatos legyen a teljes fotóanyag.

Közös munkánkra jellemző az alázat, a kifogyhatatlan ötletelés, abszolút figyelünk a megrendelő minden igényére és azért a humor és a jókedv sosem maradhat el.

Takács Ferenc

Akadnak olyan emberek az életünkben, akik az első percben megfognak a személyiségükkel és úgy érezzük, mintha régóta ismernénk egymást. Ilyen összekapcsolódási pont volt Feri is. Akkor még aktív fotómodell volt, mikor fényképeztem. Később kiderült, hogy még sok minden más is: divatszakértő, aki egy híres külföldi márkaboltot irányított, kertészmérnök, aki ismeri az összes virágnevet a menyasszonyi csokrokban,  és bár rengeteget beszélgetünk, az csak pár évnyi ismeretségünk után derült ki, hogy német szakfordító is! Szóval mindig okoz meglepetéseket.

De elsősorban fotós. A sok tudománya közül ez az, amelyet szerelemből csinál. Szeretik az emberek, mert közvetlen, udvarias, humoros, barátságos és kedves, így sosem feszengenek a kamerája előtt. Ha kell, megköti a vőlegény nyakkendőjét, tudja, hogy kell díszzsebkendőt hajtogatni, javaslatot tesz a virágdekorációkra, tippeket ad a pároknak, hogy miként tudnak még szebbek lenni a nagy napon, hiszen rengeteget állt már az objektív túloldalán is.

Ötleteivel, látásmódjával mindig inspirál. Sokszor rácsodálkozom, hogy egy-egy pillanatot mennyivel másként örökít meg, mint én. Férfiasan, kontrasztosan, letisztultan dolgozik. Öröm számomra, hogy barátnomnak és kollégámnak tudhatom.  Amit én nem veszek észre, Ő meglátja és fordítva.
Mindketten szeretünk barátkozni. Megrendelőink közül sok párral, sőt, az esküvőkön résztvevők közül is többekkel  a fotózás után is megmarad a jó kapcsolatunk, hiszen részesei voltunk életük egyik legfontosabb eseményének.